Referat: Anderslövs BoIK - AIF Barrikaden

Startelva: Simon S – David, Victor T, Mattias, Ziya – Ali Y, Alex, Martin, Shershah – Oskar, Siseko.

Avbytare var Milad som kom in i paus som högeranfallare i den 4-3-3-uppställning vi nu gått över till, Nebil som spelade sista 20 som högeranfallare och Pascal och Mohammad R som inte spelade alls.

Förhållandena för fotboll var inte de bästa i den mycket starka vinden (och allra sämst för referenten i sin utsatta position långt uppe på den vall som annars gav en jättebra överblick). Med tanke på det var matchkvalitén hyfsad.

Anderslöv rivstartade och hade redan i den 3:e min en nick som en helt fristående spelare nickade strax utanför krysset. Bara minuten senare hade vi ett liknande läge när Shershah slog ett vänsterinlägg mot en helt fri Oskar. Skillnaden var att Oskar bara fick en liten touch med huvudet så att bollen gick långt utanför. Om man ska betrakta detta som en bra målchans så var det väl den enda sådan vi hade i första halvlek (möjligen undantaget en situation i slutet av halvleken med vårt enda avslut på mål i den här halvleken medan jag stod med ryggen emot i kön till kiosken).

Anderslöv hade desto fler chanser, så gott som alla med deras MYCKET duktige anfallare Andreas Ohlsson inblandad, han var väldigt bra med bollen, var kraftfull när han ibland bröt sig igenom och snabb när han trots att han var bollförare gång på gång vann löpdueller mot våra försvarare. Jag räknade till 7 rejäla chanser varav två resulterade. Det första målet kom i 7:e min av nämnde Ohlsson som ur dålig vinkel chippade över en utrusande Simon med precis så mycket kraft att den tillskyndande Mattias nästan men inte riktigt hann rensa undan bollen på mållinjen. Det andra kom på straff när samma Ohlsson vann en löpduell mot en av våra backar och kom så nära med bollen i behåll att Simon såg sig nödsakad att dra ner honom. Straffen slogs sedan med kraft ribba-in.

Nämnas bör att båda målen föregicks av slarviga bolltapp runt mittlinjen. Vi hade över huvud taget väldigt många sådana. Spelmässigt var det något jämnare än vad målchanserna pekade på men det är ett obestridligt faktum att vi, undantaget några korta perioder, var kraftigt tillbakapressade under hela halvleken och det var så långt ytterst lite som pekade på att vi skulle kunna ta oss in i matchen igen. Snarare att det gällde att hålla siffrorna på en icke förnedrande nivå.

En helt felaktig bedömning från min (och säkert många andras) sida skulle det visa sig. Om den första halvleken gick kraftigt i deras favör så gick den andra än mycket klarare i vår. I förhållande till det kompakta spelövertaget skapade vi inte jättemånga målchanser. De vi hade handlade, undantaget en nick från nära håll som målvakten räddade till hörna, uteslutande om tunga skott långt utifrån där deras i figuren C-G-liknande målvakt flera gånger med yttersta nöd fick fingrarna på bollen och kunde tippa den till hörna.

Vår reducering kom i den 54:e min av Oskar på ett långskott i bortre hörnet. I den 70:e min kunde Anderslöv på sitt så långt i princip enda vettiga anfall i halvleken punkterat matchen. De kom två mot en (och där vår spelare befann sig ungefär mitt emellan utan någon större möjlighet att ingripa). På Andreas Ohlssons (vems annars?) inlägg hann dock Simon ut så att han störde den helt omarkerade spelaren i höjd med straffpunkten så mycket att han sköt utanför. Den här situationen var dock bara en engångshändelse i vårt kompakta spelövertag.

När vi fick en frispark med 10-15 minuter kvar i ett jättefint läge precis utanför straffområdet var åtminstone min förhoppning ganska stor att Siseko skulle bomba in kvitteringen. Så blev det inte den här gången men vi skulle få ytterligare en frispark i nästan precis samma läge och den här gången drog Siseko in bollen i krysset och kvitteringen var ett faktum.

Att man är som sårbarast precis efter det att man gjort mål är för alla fotbollsintresserade välbekant men när det nu bara återstod 1-2 minuter tyckte man att vi inte skulle behöva släppa till någon målchans för våra motståndare. Men jodå! De lyckades friställa mångomnämnde Andreas Ohlsson som faktiskt borde satt ett, i så fall ytterst snöpligt och synnerligen oförtjänt, segermål men den här gången var han hygglig nog att skjuta högt över.

Vår totala insats i helgen med en vinst och en oavgjord måste, med tanke på att vi saknade flera av våra allra bästa spelare som t.ex. Victor L, Anton, Jonas och Simon A i båda matcherna och att dessutom fyra spelare var med i bägge matcherna betraktas som riktigt, riktigt bra!

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 7-2 Avslut på mål: 10-6 Avslut utanför: 7-7